Jönköpings kommun

Fyra nervkittlande filmer

För er som önskar sitta lite mer på kanten av stolen kommer fem tips på nervkittlande berättelser i programmet. För att se mer info, kolla trailer eller köpa biljett - klicka på länken!

filmaffisch till Speak no evil

Speak no Evil

Vi nöjer oss med att återge den här biobesökarens utlåtande: "Det här är det mest störda jag sett i år. Det är en komplimang. Det krävs mycket för att komma in under skinnet på mig och fan vad jag älskade det".

 

Visas:

Lördagen 15 oktober kl. 21.30, Biograf Fokus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En flicka sitter med händerna på en flimrig tv-ruta

Klassiker: Poltergeist

För 40 år sen föddes Poltergeist, en av de största skräckklassikerna i modern tid - komplett med clown, flimrande tv-apparat och skelett i pool. Under filmfestivalen kan du uppleva den på bio igen med ett nördigt intro av Filmoraklet och Janne Fantastic!

Visas:

Fredagen 14 oktober kl. 21.00, Biograf Fokus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En kvinna sitter ensam på en boj med flytväst. Hon har ena handen uppsträckt i luften!

Submersible

Regissören hälsar: Ett litet kompakt och klaustrofobiskt utrymme. En ömtålig farkost av fiberglass, låg takhöjd, dålig belysning och den konstanta skakiga känslan av att vara under vatten. Publiken kommer känna värmen, lukten och det trånga utrymmet som förstärker spänningarna mellan de fyra karaktärerna.

Visas:

Fredagen 14 oktober kl. 18.30, Biograf Fokus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

poster till filmen Nosferatu

Klassiker: Nosferatu

Allas vår favoritvampyr fyller hundra år! Detta firar vi med en visning till specialskriven elektronisk konstmusik. Musikerna: Un Programme, Johan Tkatjenko Sundberg, Olle oljud och Ostergaards.

Visas:

Lördagen den 15 oktober kl. 19.00, Folkets Bio Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.