Jönköpings kommun

Filmfestivalen som gör dig glad

Ibland är bästa medicinen oavsett åkomma [eller om du inte har någon åkomma alls], att se en film - eller fyra. Festivalen har handplockat dessa pärlor som tränar smilbanden medan resten av dig slappar skönt i stolen.

En man sitter på en häst med ett brinnande hjärta bakom.

Alla hatar Johan - Invigningsfilm!

Ingen går säker i denna svarta explosiva och galna komedi med manus av Erlend Loe. Dockorna Allram och Birgitta värmer dessutom upp er innan så ni kommer i komisk toppform! Visningen inleds med alkoholfritt bubbel och tilltugg. Se hälsningar från Birgitta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Allram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Visas:
Torsdagen 13 oktober kl. 18.30, Biograf Fokus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En tecknad utter som ser knasig ut

Överraskningsfilm

Living on the edge? Life is like a box of chocolates...? Här köper du biljetter till grisen i säcken - men vi lovar att det kommer vara en rolig smygpremiär! Den lika hemliga regissören är även gäst på visningen.

Visas:
Fredagen 14 oktober kl. 10.00, Folkets bio Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Shiva baby affisch

Shiva baby

Intensiv, klaustrofobisk och mörk komedi om obekväma sanningar som blottas under en judisk begravning - älskare, f d vänner och familj tvingas interagera i den ena obekväma situationen efter den andra.

 

Visas:
Fredagen den 14 oktober kl. 14.00, Biograf Fokus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tre flickors ansikten i närbild

Girl Picture - Finlands Oscarsbidrag!

Hur mycket glädje och förödmjukelse får det plats på tre helger? Det får du reda på i denna komedi om tre gymnasieungdomar som försöker hitta sig själva - eller inte.

Visas:
Lördagen den 15 oktober kl. 14.00, Biograf Fokus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.